RESTAURACIÓ DE BÉNS PATRIMONIALS

Consulta Ciutadana - Restauració de béns patrimonials

En el marc de les Jornades europees del patrimoni s’inicia la Consulta ciutadana per decidir el proper bé cultural a restaurar.

Es podrà votar entre el 16 de setembre i el 14 d’octubre ambdós inclosos a la plataforma del Departament de participació ciutadana VISC.ad

 

Es sotmet a consulta ciutadana, tres propostes ben diferents d’objectes pendents de restaurar, que destaquen per la seva singularitat:

  • Una Casulla mortuòria, datada entre els segles xvi i xviii. És una de les més antigues conservades al fons de Patrimoni Cultural i procedeix de l’església de Sant Martí de la Cortinada. Tot i que es garanteix l’estabilitat del bé la seva restauració permetria exposar-la correctament i mostrar-la al públic.

 

  • Un conjunt de 47 peces arqueològiques de ferro i bronze provinents del jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda.  La conservació d’aquests materials és molt delicada, s’han fet els tractaments necessaris per estabilitzar-los i ara caldria restaurar-los per possibilitar-ne la seva comprensió i posterior estudi.

 

  • Un Conjunt d’instruments de corda procedents de la col·lecció de la Casa Rossell d’Ordino. Aquest conjunt inclou un saltiri i tres guitarres dels segles xviii i xix. La restauració d’aquests instruments permetria consolidar i recuperar la seva aparença i possibilitar-ne la seva comprensió i si escau, ser exposats.

En aplicació de la Llei 9/2003 del patrimoni cultural, cada any el Govern convoca les subvencions destinades a la conservació, restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural. Enguany, però, el pressupost total destinat a les subvencions no s’ha exhaurit i el Departament de Patrimoni Cultural proposa que sigui la ciutadania qui decideixi, entre aquestes tres opcions, quins béns mobles vol que siguin restaurats amb preferència. La consulta organitzada amb la col·laboració del Departament de Participació Ciutadana consisteix en què els ciutadans escullin quin bé cultural o conjunt de béns prefereixen restaurar.

 

 

PARTICIPA!