EDUCACIÓ AMBIENTAL PER A LA SOSTENIBILITAT - APRÈN PEL FUTUR

APRÈN PEL FUTUR

“Aprèn pel futur” pretén englobar d’una manera transversal: l’educació, la biodiversitat i el medi ambient, el territori i la sostenibilitat. Es proposa treballar en l’elaboració d’una estratègia que defineixi les accions a desenvolupar dins del territori d’Andorra per part de totes i tots, sense oblidar els contextos local, global i mundial, en línia amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que promou l’enfoc cap a un desenvolupament sostenible.

Des de l’any 1900 la població mundial s’ha multiplicat per cinc, el consum de materials s’ha duplicat i el consum d’energia per part de la població s’ha triplicat.

La natura i el medi ambient no són una font inesgotable de recursos i, per aquest motiu, es fa necessari un ús racional dels seus recursos i la seva protecció.

La sostenibilitat és la gestió que una societat fa dels recursos per tal de poder satisfer les seves necessitats sense posar en risc les necessitats de les futures generacions, garantint un equilibri entre el creixement econòmic, la protecció del medi ambient i el benestar social.

L’actual model de desenvolupament és insostenible.  Es fa cada vegada més necessari la reformulació del nostre model de vida cap a un model que intenta millorar el benestar de totes les persones sense comprometre les generacions futures.

El desenvolupament d'una societat sostenible s'ha de veure com un procés de constant d’aprenentatge, i per aquest motiu l’educació ha de tenir un paper important per permeti que les persones contribueixin al desenvolupament sostenible.

Estem elaborat l'Estratègia andorrana d'educació ambiental per a la sostenibilitat i volem fer-ho de manera participativa, donant veu a tota la ciutadania i coconstruir de manera conjunta l'estratègia.

Com pots participar?

Tens 3 maneres de participar:

  1. Omplint l’enquesta que trobaràs al següent enllaç https://zjbe8xvqza5.typeform.com/educambiental
  2. Fent les teves propostes per incorporar a l'Estratègia andorrana d'educació ambiental per a la sostenibilitat a l'apartat de propostes.
  3. Assistint i participant a la sessió presencial que tindrà lloc el 4 de maig a les 16h. Si vols participar envia un mail a visc@govern.ad