VALIDACIÓ I PARTICIPACIÓ DE L'ESTRATÈGIA NACIONAL D'ECONOMIA CIRCULAR

El mes de juny passat el Consell General va aprovar la Llei d’economia circular, la qual te per objectiu promoure la transició cap a una economia circular,  passant d’una economia lineal a un model econòmic més eficient i sostenible.

La Llei determina l’obligació de disposar d’una Estratègia d’economia circular, elaborada conjuntament amb els diversos actors (públics i privats) implicats i, considerant que la gestió eficient dels residus és essencial en el marc de l’economia circular.

L’Estratègia d’economia circular és doncs, un document públic, elaborat pel ministeri responsable del medi ambient i aprovat pel Govern, que permet planificar, coordinar i racionalitzar les accions, les mesures i els projectes encaminats a la consecució dels objectius definits per la Llei d’economia circular. El seu objectiu principal és fixar un full de ruta per impulsar la transició cap a una economia circular.

El document de l’Estratègia d’economia circular ha d’estar a disposició dels ciutadans. Per elaborar-lo, s’ha de preveure un procés de participació pública, juntament amb la participació dels sectors implicats, de l’Administració pública i dels empresaris.

Pots fer les teves aportacions de dues maneres:

1- Prenent part de la sessió presencial de validació i participació de l'Estratègia Nacional d'Economia Circular (ENEC) que tindrà lloc el divendres 23 de setembre de 10.30 a 13.00 a l'Art Hotel (Es prega confirmació d'assistència al correu andorracircular@govern.ad)

2 - O bé fent les aportacions que consideris adients a l'esborrany de l'ENEC de forma digital que trobaràs en aquest enllaç.

 

 

 

 

 

Per a més informació:

https://www.mediambient.ad/pensacircular